Søk
  • trondelaghestespor

Hvor allsidig er du og din hest?

Serine Overvik og hesten hennes Imperious Heart (Hartie) er god til nesten alt! De driver nemlig med grenen feltritt!


Feltritt er ikke så veldig utbredt i Norge, og spesielt ikke i Trøndelag. Serine håper at en mini-innføring kan vekke interessen for å prøve denne tøffe sporten!

Hun forteller at et feltrittstevne består av en


-Dressurdel - dressurprogram -Sprangdel - sprangbane -Terrengdel - terreng


Sprang og dressur er de fleste kjent med, men poenget i terrenget er å komme seg feilfritt over hindrene innenfor optimaltiden!


For å trene til feltrittsstevner må en altså trene variert på de ulike grenene. Serine trekker frem at et viktig poeng i feltritt er at hesten må ha god kondisjon. Ofte er alle delene av stevnet på samme dag, gjerne med terrengdelen til slutt. Intervalltrening i skogen er en av favorittøvelsene for å øke kondisjonen.


Du lurer kanskje på hvordan en typisk feltrittsstevnedag ser ut?


For Serine starter dagen med å gå sprangbanen, slik at hun har kontroll på den før dressurdelen. Hun varmer så opp, og rir dressurprogrammet og har kun 30(!) minutter på seg til hun må ha startet på sprangrunden sin! Her er det altså bare å få salet om, tatt på ridevesten og varme opp på noen hinder.


Etter de to første delene får hestene en lengre pause med mat og vann (gjerne en suppe for å sikre veskeinntaket), mens rytterne går en felles banevisning av terrenget.

I motsetning til sprang og dressur er det alltid veterinærsjekk før terrengdelen hvor en veterinær ser over at hesten er frisk og klar for siste del av stevnet.


Man rir så terrengdelen, før resultatene i alle tre deler legges sammen.


Serine anbefaler feltritt på det sterkeste, uansett om du rir sprang, dressur eller rir på hobbybasis. "Det å ri i terrenget er veldig allsidig, noe som er bra uansett hvilken gren man i utgangspunktet driver med!".


Om du er interessert i å prøve deg på feltritt, vil Serine anbefale treninger med Nasrin Zorriasateiny som foregår om sommeren og høsten på Stall GG i Orkanger. Dette er super trening for ekvipasjer på alle nivå, og avsluttes med et stevne hvor de arrangerer klasser fra 60cm og oppover.


Har du lyst å prøve feltritt?

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Startlister info sprang 01-03/07 Ryttermelding Invitasjon sprang 01-03/07 Statutter cuper 01-03/07 Info stevneinvitasjoner 11-12/06 26-27/06 01-03/07 Stevnet starter14:00 fredag 01/07 grunnet ma

07-08/05.2022 Startliste / Ryttermelding Invitasjon Statutter STRyK rekruttkarusell sprang 2022

TRØN inviterer til D-stevne sprang 23-24/04 Startlister Stevneinvitasjon Statutter STRyK rekruttkarusell sprang 2022